အဆင့္ ၁။ အေမရိကန္မွာေတာ့ ေတာ္ေတာ္နာမည္ႀကီးတဲ့ၾကက္သားတစ္မ်ိဳးပါပဲ။
အရိုးမပါတဲ့ၾကက္သားျဖစ္ပါတယ္။
ဝယ္ကထဲကိုက အရိုးမပါတဲ့ၾကက္ရဲ႕ေပါင္သားကို
အထူးမွာၿပီး ဝယ္ရပါတယ္။
အဲဒီေပါင္သားေတြကို
ပလတ္စတစ္ခြက္ေတြထဲမွာ ၾကက္သားေပါင္းရည္ (Chicken mixed sauce)
တစ္မိိ်ဳးနဲ႕
အနည္းဆံုး ၂၄-နာရီၾကာေအာင္ စိမ္ထားရပါတယ္။
အဲဒီအရည္ေတြ
အသားထဲစိမ့္ဝင္တာမို႕ ၾကက္သားရဲ႕အရသာဟာ အထူးေကာင္းမြန္လာပါတယ္။
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
အဆင့္ ၂။
ေနာက္တစ္ေန႕မွာ အဲဒီစိမ္ထားတဲ့ၾကက္သားေတြကိုသတၱဳဗန္းတစ္ခုထဲမွာ ျဖန္႕ထည့္ၿပီး
နာရီဝက္နီးပါးေလာက္
ေပါင္းရပါတယ္။ အဲဒီၾကက္သားကေန ၾကက္ေပါင္းရည္ေတြ ထြက္လာ
ပါတယ္။
အဲဒီအခ်ိန္မွာ ၾကက္သားကလည္း မက်က္တက်က္ျဖစ္လာေနပါၿပီ။
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
အဆင့္ ၃။
အဲဒီၾကက္သားမက်က္တက်က္ေတြကို Grill လို႕ေခၚတဲ့ Gas နဲ႕အပူေပးထားတဲ့သံတန္းေတြ
ေပၚတင္ၿပီး
ကင္ရပါတယ္။ ကင္တဲ့အခ်ိန္မွာ ၾကက္သားရဲ႕တစ္ဖက္တစ္ခ်က္ကို Bourbon Chicken Sauce
လို႕ေခၚတဲ့အရည္တစ္မ်ိဳးနဲ႕
သုတ္လိမ္းရပါတယ္။
အေၾကာင္းကေတာ့
ၾကက္သားအေရာင္လွလာေအာင္နဲ႕အရသာပိုေကာင္းလာေအာင္ လုပ္တာျဖစ္ပါတယ္။
အဲဒီအခ်ိန္မွာ
ၾကက္သားရဲ႕အနံ႕က ေမႊးႀကိဳင္လာပါၿပီ။
စားခ်င္စဖြယ္လည္း
ျဖစ္လာပါတယ္။
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
အဆင့္ ၄။
ၾကက္သားကို မူလအေရာင္ထက္ ပိုရင့္တဲ့အညိဳေရာင္ေျပာင္းေအာင္သာ ကင္ပါတယ္။
မဲတူးသြားတဲ့အထိ
မကင္သင့္ပါဘူး။ မဲတူးသြားရင္ ၾကက္သားက မာသြားတဲ့အတြက္
စားလို႕မေကာင္းပါဘူး။
ေနာက္တစ္ေၾကာင္းကေတာ့ မဲတူးသြားတဲ့အသားေတြဟာ
ကာဘြန္အျဖစ္
ေျပာင္းသြားတာေၾကာင့္ စားသံုးသူအတြက္ ေရရွည္မွာ အႏၱာရယ္ ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။
(အကင္စားတဲ့သူေတြ
ကင္ဆာျဖစ္လာႏိုင္တာမို႕ အေတာ္သတိထားစားဖို႕ေတာ့လိုအပ္ပါတယ္)
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
အဆင့္ ၅။
ၿပီးေတာ့ အဲဒီၾကက္သားေတြကို စားသံုးသူေတြ စားႏိုင္ေလာက္တဲ့အတံုးေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္
တံုးလိုက္ပါတယ္။
တံုးၿပီးသားၾကက္သားတံုးေတြကို Micro Wave ဆိုတဲ့အပူေပးခြက္ထဲထည့္ၿပီး
ပူေႏြးေအာင္
၅-မိနစ္ေလာက္ ေႏြးလိုက္ၿပီးမွ Bourbon Chicken Sauce ကို ၾကက္သားအေပၚက ႏွံ႕ေအာင္
ေလာင္းထည့္လိုက္ရပါတယ္။
ဒါဆိုရင္
အလြန္အရသာရွိလွတဲ့ဘာဘြန္(Bourbon Chicken ) ျဖစ္သြားပါၿပီ။
စားလို႕အလြန္ေကာင္းတဲ့ၾကက္သားကင္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။
ေရာင္းအေကာင္းဆံုး
အသားတစ္မိ်ဳးလည္းျဖစ္ပါတယ္။
အေမရိကန္ေတြ
အထူးႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၿပီး အားေပးျခင္းအခံရဆံုးၾကက္သားကင္တစ္မ်ိဳးကို
စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
Chicken Mixed…(sauce) လုပ္နည္း...
1. Salt
=1 Big Spoon………………
2. Chicken
Marinade Seasoning =3
Big Spoon………………
3. Mushroom Soy Sauce
=3 Big Spoon………………
4. Soy
Sauce
=3 ½ Cup…………………..
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
Bourbon Chicken………..(sauce)လုပ္နည္း...
1. Oyster Flavored Sauce
=3 Cans……………………..
2. White Cooking
Wine
=1 ½ Cans…………………..
3. Sugar
=7 (big) Cups…………………
No comments:
Post a Comment