ဘာဘြန္ၾကက္သားအစပ္ဟာ
ေဆာင္းရာသီမွာ အလြန္ေရာင္းေကာင္းတဲ့ဟင္းစပ္တစ္မ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္။
အေမရိကန္မွာ ရွိတဲ့လူျဖဴေတြက အစပ္ကို ေၾကာက္ၾကတယ္။
လူမည္းေတြက အစပ္ကို မႀကိဳက္ေသာ္လည္း စမ္းသပ္စားၾကတယ္။
ပဲစားလို႕ေခၚတဲ့ မက္စီကန္လူမ်ိဳးေတြက အစပ္ကို ႀကိဳက္ၾကတယ္။ စားၾကတယ္။
အာရွသားေတြက လာတာနဲ႕ လက္ညႈိးထိုးၿပီး စားတဲ့ဟင္းစပ္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။
မစ္ခ်ီဂန္ေဆာင္းက အလြန္ေအးလွတယ္။
အျပင္က ေအးရင္ အတြင္းက ပူမွ က်န္းမာေရးနဲ႕ညီညြတ္တယ္ဆိုတဲ့ေၾကာ္ျငာနဲ႕ေရာင္းတဲ့အခါ
အျဖဴေရာ၊ အမည္းေတြပါ စမ္းသပ္စားရင္း ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သြားတဲ့ဟင္းစပ္တစ္မ်ိုးျဖစ္တယ္။
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
ဘာဘြန္အစပ္ကေတာ့ ဘာဘြန္လုပ္နည္းနဲ႕အဆင့္အေတာ္မ်ားမ်ားမွာ တူညီပါတယ္။
ေနာက္ဆံုးအဆင့္မွာ အစပ္ကို ေရာစပ္လိုက္တဲ့နည္းပါ။
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
အဆင့္ ၁။
အေမရိကန္မွာေတာ့ ေတာ္ေတာ္နာမည္ႀကီးတဲ့ၾကက္သားတစ္မ်ိဳးပါပဲ။
အေမရိကန္မွာေတာ့ ေတာ္ေတာ္နာမည္ႀကီးတဲ့ၾကက္သားတစ္မ်ိဳးပါပဲ။
အရိုးမပါတဲ့ၾကက္သားျဖစ္ပါတယ္။
ဝယ္ကထဲကိုက အရိုးမပါတဲ့ၾကက္ရဲ႕ေပါင္သားကို
အထူးမွာၿပီး ဝယ္ရပါတယ္။
အဲဒီေပါင္သားေတြကို
ပလတ္စတစ္ခြက္ေတြထဲမွာ ၾကက္သားေပါင္းရည္ (Chicken mixed sauce)
တစ္မိိ်ဳးနဲ႕
အနည္းဆံုး ၂၄-နာရီၾကာေအာင္ စိမ္ထားရပါတယ္။
အဲဒီအရည္ေတြ
အသားထဲစိမ့္ဝင္တာမို႕ ၾကက္သားရဲ႕အရသာဟာ အထူးေကာင္းမြန္လာပါတယ္။
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
အဆင့္ ၂။
ေနာက္တစ္ေန႕မွာ အဲဒီစိမ္ထားတဲ့ၾကက္သားေတြကိုသတၱဳဗန္းတစ္ခုထဲမွာ ျဖန္႕ထည့္ၿပီး
ေနာက္တစ္ေန႕မွာ အဲဒီစိမ္ထားတဲ့ၾကက္သားေတြကိုသတၱဳဗန္းတစ္ခုထဲမွာ ျဖန္႕ထည့္ၿပီး
နာရီဝက္နီးပါးေလာက္
ေပါင္းရပါတယ္။ အဲဒီၾကက္သားကေန ၾကက္ေပါင္းရည္ေတြ ထြက္လာ
ပါတယ္။
အဲဒီအခ်ိန္မွာ ၾကက္သားကလည္း မက်က္တက်က္ျဖစ္လာေနပါၿပီ။
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
အဆင့္ ၃။
အဲဒီၾကက္သားမက်က္တက်က္ေတြကို Grill လို႕ေခၚတဲ့ Gas နဲ႕အပူေပးထားတဲ့သံတန္းေတြ
အဲဒီၾကက္သားမက်က္တက်က္ေတြကို Grill လို႕ေခၚတဲ့ Gas နဲ႕အပူေပးထားတဲ့သံတန္းေတြ
ေပၚတင္ၿပီး
ကင္ရပါတယ္။
ကင္တဲ့အခ်ိန္မွာ ၾကက္သားရဲ႕တစ္ဖက္တစ္ခ်က္ကို ( Bourbon Chicken Sauce )
ကင္တဲ့အခ်ိန္မွာ ၾကက္သားရဲ႕တစ္ဖက္တစ္ခ်က္ကို ( Bourbon Chicken Sauce )
လို႕ေခၚတဲ့အရည္တစ္မ်ိဳးနဲ႕
သုတ္လိမ္းရပါတယ္။
(အဲဒီအရည္ထဲကို ေထာင္းၿပီးသား ဂ်င္းကိုထည့္လိုက္ရင္
ၾကက္သားရဲ႕အနံ႕အရသာ ပိုေကာင္းလာပါတယ္)
(အဲဒီအရည္ထဲကို ေထာင္းၿပီးသား ဂ်င္းကိုထည့္လိုက္ရင္
ၾကက္သားရဲ႕အနံ႕အရသာ ပိုေကာင္းလာပါတယ္)
ဒီလိုကင္တဲ့အခ်ိန္မွာ သုတ္လိမ္းရျခင္းအေၾကာင္းကေတာ့
ၾကက္သားအေရာင္လွလာေအာင္နဲ႕
အရသာပိုေကာင္းလာေအာင္ လုပ္တာျဖစ္ပါတယ္။
အရသာပိုေကာင္းလာေအာင္ လုပ္တာျဖစ္ပါတယ္။
အဲဒီအခ်ိန္မွာ
ၾကက္သားရဲ႕အနံ႕က ေမႊးႀကိဳင္လာပါၿပီ။
စားခ်င္စဖြယ္လည္း
ျဖစ္လာပါတယ္။
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
အဆင့္ ၄။
ၾကက္သားကို မူလအေရာင္ထက္ ပိုရင့္တဲ့အညိဳေရာင္ေျပာင္းေအာင္သာ ကင္ပါတယ္။
ၾကက္သားကို မူလအေရာင္ထက္ ပိုရင့္တဲ့အညိဳေရာင္ေျပာင္းေအာင္သာ ကင္ပါတယ္။
မဲတူးသြားတဲ့အထိ
မကင္သင့္ပါဘူး။ မဲတူးသြားရင္ ၾကက္သားက မာသြားတဲ့အတြက္
စားလို႕မေကာင္းပါဘူး။
ေနာက္တစ္ေၾကာင္းကေတာ့ မဲတူးသြားတဲ့အသားေတြဟာ
ကာဘြန္အျဖစ္
ေျပာင္းသြားတာေၾကာင့္ စားသံုးသူအတြက္ ေရရွည္မွာ အႏၱာရယ္ ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။
(အကင္စားတဲ့သူေတြ
ကင္ဆာျဖစ္လာႏိုင္တာမို႕ အေတာ္သတိထားစားဖို႕ေတာ့လိုအပ္ပါတယ္)
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
အဆင့္ ၅။
ၿပီးေတာ့ အဲဒီၾကက္သားေတြကို စားသံုးသူေတြ စားႏိုင္ေလာက္တဲ့အတံုးေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္
ၿပီးေတာ့ အဲဒီၾကက္သားေတြကို စားသံုးသူေတြ စားႏိုင္ေလာက္တဲ့အတံုးေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္
တံုးလိုက္ပါတယ္။
တံုးၿပီးသားၾကက္သားတံုးေတြကို
Micro Wave ဆိုတဲ့အပူေပးခြက္ထဲထည့္ၿပီး ပူေႏြးေအာင္ ၅-မိနစ္ေလာက္ ေႏြးလိုက္ပါ။
Micro Wave ဆိုတဲ့အပူေပးခြက္ထဲထည့္ၿပီး ပူေႏြးေအာင္ ၅-မိနစ္ေလာက္ ေႏြးလိုက္ပါ။
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
အဆင့္ ၆။
အစပ္ျဖစ္ေအာင္ ဘာဘြန္အတံုးေလးေတြ
အသင့္တင့္ယူ၊
အဲဒီအတံုးထဲကို
ဘာဘြန္ေဖ်ာ္ရည္ (Bourbon Chicken Sauce )
ကို တစ္ဇြန္း(1 Table Spoon)ထည့္ပါ။
ၿပီးေနာက္ ေပါင္းစဥ္အခါတံုးက
ထြက္လာတဲ့ၾကက္ေပါင္းရည္ကို တစ္ဇြန္း(1 Table Spoon)ထည့္ပါ။
တစ္ဇြန္းခြဲ(1. 1/2 Table Spoon) ထည့္ပါ။
ျငဳတ္သီးအေျခာက္မႈန္႕
တစ္ဇြန္း(1 Tea Spoon)၊
ျငဳတ္ေကာင္း
တစ္ဇြန္း(1 Tea Spoon)၊
ျငဳတ္သီးေထာင္းတစ္ဇြန္း(1
Tea Spoon)၊ထည့္ၿပီး ေရာေမႊလိုက္ပါ။
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
အဆင့္ ၇။
ျငဳတ္သီးပြ(အစိမ္း
)……၁-၂ ေတာင့္၊
ၾကက္သြန္နီ
……………၁-၂ လံုး၊
မုန္လာဥနီ……………..၁-၂
လံုး ကို အစိတ္စိတ္ ခြဲၿပီး ေရာထည့္လိုက္ပါ။
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
အဆင့္ ၈။
အားလံုးကို
ေရာေမႊၿပီး အိုးတစ္အိုးထဲမွာ ေပါင္းၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။
၁၀-မိနစ္ပတ္ဝန္က်င္ေလာက္ဆိုရင္
အလြန္အရသာရွိလွတဲ့
ဘာဘြန္ၾကက္သား
ဟင္းစပ္တစ္မ်ိဳးကို ရရွိပါၿပီ။
အစပ္ႀကိဳက္သူမ်ားအတြက္ ပူပူေႏြးေႏြးနဲ႕ေလြးပါေလ့။
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
Chicken Mixed…(sauce) လုပ္နည္း...
1. Salt
=1 Big Spoon………………
2. Chicken
Marinade Seasoning =3
Big Spoon………………
3. Mushroom Soy Sauce
=3 Big Spoon………………
4. Soy
Sauce
=3 ½ Cup…………………..
စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း… စားၾကမယ္ေလ ေကာင္းေကာင္း…စားၾကမယ္ေလ
Bourbon Chicken………..(sauce)လုပ္နည္း...
1. Oyster Flavored Sauce
=3 Cans……………………..
2. White Cooking
Wine
=1 ½ Cans…………………..
3. Sugar
=7 (big) Cups…………………
No comments:
Post a Comment